Diada cultural 2016

DIADA CULTURAL DEL CEPA LA BALANGUERA/ 18 DE MAIG DE 2016

El passat dimecres dia 18 de maig fou un dia especial per al  nostre centre perquè aturàrem les activitats lectives habituals per obrir les portes a la diada cultural. Aquesta és la millor manera de donar a conèixer el CEPA i de compartir amb alumnes, professors i l’associació d’alumnes, una jornada molt diversa com diverses són les persones i la formació que oferim aquí.

D’una banda, hi hagué mostres, exposicions, concursos, paradetes solidàries, actuacions musicals, teatrals, balls… i per primera vegada també hi va haver la possibilitat de donar sang gràcies a la Fundació de Banc de Sang. Per això, al primer pis de l’edifici es muntà un dispensari per tal que tothom que volgués i pogués, fes la donació. En total 21 persones s’hi acostaren i 11 en pogueren donar, 8 d’elles, per primera vegada. Feim una valoració molt positiva d’aquesta iniciativa tan altruista que va ser possible gràcies a la professora Sofia Rotger i confiam que tengui continuïtat.

D’altra banda, els alumnes del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Perruqueria obriren les portes del seu taller per mostrar tots els aprenentatges que s’hi duen a terme: recollits, pentinats, manicura, etc, alhora que pintaven les ungles o pentinaven tothom qui ho volia.

Una de les propostes que més engresquen els nostres alumnes és la gimcana. Enguany, per segon any consecutiu,  el departament cientificotecnològic, coordinat per la professora Maite Gamundí, preparà set proves perquè els alumnes demostrassin les seves aptituds personals pel que fa a memòria auditiva i visual, intuïció, coneixements, agilitat mental, etc. Hi participaren onze equips de dos alumnes cadascun diferenciats per un nom d’una espècie autòctona en perill d’extinció i un color: tortuga grega, calàpet, milana reial, abellerol… Els guanyadors foren dos alumnes de 4t d’ESPA de dematí, Juanjo Mateu i i Luciano Bernal; el segon lloc fou per Valery Ortega i Jessica Palacín, també de 4t ESPA del matí. Tots   guanyaren un sopar per a dues persones.

Cal destacar les diferents procedències dels participants de la gimcana: ESPA (matí i horabaixa), PREESPA, català suport… i la col·laboració de l’FP de Perruqueria que va regalar als participants un tiquet per a un servei de perruqueria i/o estètica. L’activitat durà una miqueta més d’una hora.

A partir de les set, la directora, Maria Solana,  agraí l’assistència i participació de tothom i abans d’entregar els premis inaugurà una placa amb el poema La Balanguera de Joan Alcover, himne de Mallorca que, com a centre que duu aquest nom, tenim el deure de difondre. També hi hagué un concurs per comprovar si els alumnes se saben el poema, el premi del qual eren punts de llibre amb frases de Ramon Llull per contribuir a la commemoració del 700 anys de la seva mort. Després cantàrem tots plegats l’himne  i acabàrem amb un taller per ballar la dansa La Balanguera. Esperam que aquestes activitats es vagin consolidant i d’aquí a uns anys tothom se sàpiga l’himne de Mallorca i la dansa.

A les parets del centre tenim penjades aquestes reflexions filosòfiques de Ramon Llull i les fotos que els nostres alumnes ens han enviat sobre els diferents espais de Palma que estan vinculats amb l’escriptor. Aquestes iniciatives s’han dut a terme dins el departament de Comunicació pel grup de professores de català.

A continuació es féu el lliurament dels premis:

Literari:

– Narrativa: El primer premi fou per a Josep Maria Farré i Nebot, alumne d’Informàtica i de Català, amb el relat Viatge a la Catalunya Nord.  L’accèssit fou per Ana Sanz Ferragut, alumna de PPAACFGS amb el relat Estimat diari.  

– Poesia: El primer premi va ser per Maya Fernández Zanni amb el poema Bressolem en les nits de malson i l’accèssit fou per a Juan Antonio Bermejo Mateos amb el poema Crit pel camí. Enguany es va concedir també una menció especial per a Maria Mesquida Barceló amb el poema El pelo.

Els guanyadors rebran dues entrades per anar al teatre i els accèssits, un sopar.

Fotografia: Enguany hi han participat deus persones, la majoria de les quals eren alumnes del centre. El primer premi ha estat  per Enric Colom Mendoza amb la foto,  Dona índia  que va rebre una reproducció ampliada de la imatge guanyadora com a premi. Aquest concurs és possible gràcies a la nostra professora Sofia Rotger. Trobareu les fotografies dels quatre certàmens penjades al primer pis de l’edifici nou.

Concurs d’escultures de Palma: Es penjaren sis fotografies d’edificis i/o escultures de Palmaies tractava d’endevinar-ne el nom i la ubicació. La guanyadora fou Noelia Hernández, alumna de 4t ESPA del matí. El premi és un sopar per a dues persones. El concurs s’ha pogut dur a terme gràcies als professors Mateu Colom i Teresa Leal del departament de Socials.

Finalment la directora féu el lliurament dels diplomes de Menció Especial per als alumnes que,  el curs passat o el primer quadrimestre d’enguany, obtingueren unes qualificacions excel·lents al final de la seva etapa acadèmica al nostre centre. Aquests alumnes foren Isam El Harrak, Fernando Molina Pérez  i Catalina Pol Bonnín.  Aquests alumnes van tenir unes paraules emocionants de gratitud al centre i als professors que els han acompanyat per a la consecució de l’èxit. Enhorabona a tots tres.

A continuació, dues alumnes de 4t ESPA del matí, na Jessica Palacín i na Valery Ortega,  interpretaren la cançó RadioActive i després na Luz Kachaur, alumna de perruqueria,  ens ballà la dansa del ventre. Ja per cloure les actuacions poguérem gaudir del monòleg La vegetariana de Guillem d’Efak, interpretat per l’actriu Núria Fiol.

A més de tot això, durant tot l’horabaixa es pogueren comprar articles de la Fundació solidària s’Olivar i intercanviar llibres, roba i complements de segona mà, iniciativa de la professora Marian Barceló.

Pel que fa al concurs de plat Dolç i Salat els guanyadors foren Naziaa Elhomad (alumna d’Inicials) amb un pastís de merenga deliciós i Conchi Gutiérrez Padilla (alumna d’ informàtica) amb una coca de ceba boníssima. Ambdues foren guardonades amb un sopar per a dues persones.

La festa es tancà amb la degustació dels plats que havien participat al concurs i un refrigeri gentilesa de l’associació d’alumnes.

Cada any constatam que hi ha més persones implicades en l’organització de la diada i confiam que la del 2017 serà encara més participativa.

Vídeo de María Ángeles Carrero Saralegui

Ball de Luz Kachaur

La vegetariana de Guillem d’Efak: Núria Fiol